5 leuke steden Nederland voor vriendenweekend

Erop uit met vrienden: 5 verassende steden in Nederland!

Leuke steden voor een vriendenweekend Nederland met alles erop en eraan. Leuke en verrassend diverse steden voor een weekendje weg met vrienden in eigen land. Verbaas je over de mogelijkheden om te gaan stappen of cultuur te beleven in Rotterdam, Middelburg, Groningen, Den Bosch of Breda. Vind via deze site een vrienden groep accommodatie om te overnachten.

vriendenweekend accommodaties banner

Deze steden bieden een garantie voor veel plezier

Heb je een reünie op de planning staan met klasgenoten of wil je een weekendje weg met vrienden? De volgende steden staan garant voor een leuk uitstapje of een veelzijdig weekendje weg met vrienden in eigen land! We denken bij een vakantie of weekendje weg al snel aan het buitenland. Maar heel wat steden in Nederland hebben ook leuke dingen en activiteiten voor vrienden groepen te bieden. Een vriendenweekend Nederland kan je via een bezoek aan één van deze steden heel bijzonder maken.


roompot groepen banner

Op naar Rotterdam

We beginnen met de tweede stad van ons land: Rotterdam. De trotse havenstad van Nederland heeft niet alleen de grootste zeehaven van Europa, maar ook een indrukwekkende en moderne skyline. Alleen al aan het uiterlijk van de stad doet vermoeden dat je hier veel kunt ontdekken en beleven. En Rotterdam is echt veel meer dan de Erasmusbrug, de Oude Haven of de Euromast. En je kunt op heel veel plaatsen lekker eten.

Rotterdam bovenaanzicht

Witte de Withstraat

Als je een weekend in de havenstad doorbrengt, plan dan zeker een avond in de Witte de Withstraat. Talloze bars en restaurants liggen hier vlak naast elkaar. Bij veel van hen kun je ook buiten zitten, direct aan het smalle straatje. Op een heerlijke zomeravond kom je hier gegarandeerd in de feeststemming.

Jazzcafé Dizzy

Het Jazzcafé Dizzy is een gepassioneerde plek waar livebands uitblinkende jazz ten gehore brengen. Dans op de open binnenplaats, kom op adem aan de tafels en geniet van een heerlijk lange avond vol muziek.

Vriendenweekend Breda

Volgens velen is Breda de gezelligste stad van Nederland en niet alleen tijdens het carnaval. De plek voor vrienden groepen. Breda bruist van de bourgondische gezelligheid, maar de Brabantse stad is niet alleen uitnodigend op een culinaire manier, want naast de voortreffelijke eetlocaties zijn er leuke activiteiten die je kunt ondernemen in groepsverband.


Breda, varen over de singel

Hebben jullie als vriendengroep te maken met verschillende interesses? Dan is Breda een geweldig compromis waar iedereen duimendik tevreden mee zal zijn! De stad biedt namelijk een activiteit die bij iedereen in de smaak valt: varen in een sloep over de singel! Bewonder het historische aangezicht van de stad, terwijl je geniet van een drankje en een lunch- of BBQ arrangement! Lacht het prachtige weer je toe en houdt je van varen? Dan wordt Breda briljant gezellig!

Suppen door de stad

Lijkt het je leuk om Breda op een unieke manier te verkennen? Ga dan suppen door de stad en geniet rustig peddelend met je vrienden van de historische schoonheid en natuur van Breda!

suppen in de stad

Vriendenweekend Groningen

Groningen is een levendige en jonge studentenstad met ontzettend veel nationaliteiten. Het is dan ook geen verrassing dat niemand zich in Groningen hoeft te vervelen. Je kunt hier talloze hippe kroegen en een moderne culturele scene verwachten. En in Groningen kan je als vrienden groep redelijk goedkoop overnachten. Zoek hier een groepsaccommodatie in de provincie Groningen


Reitdiep in Groningen

Tip: Als je op zoek bent naar een bijzondere ervaring, huur dan een motorboot en vaar naar de Reitdiephaven. Naast stijlvolle motorjachten en zeilboten liggen hier ook de beroemde kleurrijke huizen in Scandinavische stijl die prachtig weerspiegeld worden in het water. Wandel tijdens je bezoek langs de haven en lunch in een van de vele internationale restaurants.

Groninger Forum

Voor het Groninger Forum kun je gerust een hele dag uittrekken dankzij de verschillende cafés, restaurants en winkels. Sluit de avond gezellig af op het dakterras! Dit is na de Martinitoren het hoogste uitkijkplatform van de stad. Je vindt er ook een rooftop cinema. Om wachttijden te voorkomen, bestel je tickets het beste online.

cafes in groningen

Een weekendje ontspannen met je vrienden in Middelburg

Middelburg is een stad die jullie als vriendengroep zeker zal verrassen. Dwaal door de pittoreske straatjes en beklim de hoge abdijtoren voor een indrukwekkend uitzicht over de monumentale stad. Zijn jullie met een herengezelschap? Bezoek dan de stadsbrouwerij Middelburg voor het proeven van diverse soorten speciaal bier.


Mosselfeesten en festivals in Middelburg

Middelburg organiseert het hele jaar door evenementen in en rond de oude binnenstad. Bijvoorbeeld de Mosselfeesten met veel muziek en mosselspecialiteiten, maar ook City of Dance; een driedaags muziekfestival met verschillende muziekstijlen. Ook leuk, Middelburg ligt vlak bij de historische stad Veere. Vanuit Veere kan je met de veerboot naar Kamperland varen.

Middelburg kanaal

Groepsaccommodatie Zeeland huren

Overdag genieten van bruisende gezelligheid in de binnenstad en in de avond heerlijk uitwaaien met de frisse zeelucht in je gezicht, klinkt die afwisseling ideaal? Dan is Middelburg een geweldige stad voor een weekendje weg met vrienden. Boek een sfeervolle groepsaccommodatie in de omgeving van Middelburg en geniet van de authentieke sfeer in Zeeland! Hier kan je een groepsaccommodatie Zeeland voor vrienden groepen huren. Voor kleine en grote vrienden groepen.


Vriendenweekend Den Bosch

Den Bosch biedt bezoekers en vakantiegangers traditionele bezienswaardigheden zoals de Sint Jans Kathedraal, culinaire hoogstandjes in de wijk Uilenburg, kunst in het Jheronimus Bosch Art Centre en fascinerende ervaringen zoals een boottocht over de Binnendieze. In het algemeen is de natuur goed vertegenwoordigd in en rond de stad met nationale parken en natuurgebieden en veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Daarnaast zit je vanuit Den Bosch redelijks snel in Nijmegen.

vriendenweekend naar het casino

Korte Putstraat

De provinciehoofdstad is in alle opzichten uitnodigend, van lekker eten en gezelligheid tot het ontdekken van de geschiedenis, kunst en cultuur. De Korte Putstraat, met zijn restaurants en culinaire reputatie, is een begrip in de stad en in het land. Er zijn restaurants en cafés met gerechten van over de hele wereld en je kunt er speciale Brabantse bieren proeven.

Efteling bezoeken

De Efteling in Kaatsheuvel, het grootste themapark van de Benelux, is ook een van de meest bezochte themaparken van Europa. Je hebt minstens een dag nodig om alles te zien en te beleven. Voor bezoekers voor wie één dag niet genoeg is, zijn er twee vakantieparken, twee hotels en een theater rondom het park. De Efteling is er echt niet alleen voor gezinnen maar zeker ook voor vrienden groepen. Maar voor een familieweekend Noord-Brabant is de Efteling natuurlijk ook een aanrader.

vriendenweekend accommodaties banner