Surfvakantie Spanje, ideaal voor een vriendenweekend

Surfvakantie in Spanje; er gaat een wereld voor je open!
Ben je een beetje uitgekeken op Frankrijk en heb je zin in wat nieuws met je vrienden? Ga dan eens op surfvakantie in Spanje! Aan de noordkust zijn altijd lekker ruige golven en de zuidkust is vooral in de wintermaanden leuk als surfspot: het water is lekker warm en toch ben je waarschijnlijk één van de weinigen die het water in gaat!
Vliegen naar Barcelona of Bilbao
Spanje heeft een aantal vliegvelden, maar voor een surfvakantie in Spanje vlieg je het best naar Bilbao aan de noordkust, of naar Barcelona. Vanuit Barcelona ben je in korte tijd in Sitges, waar je in de winterperiode fantastisch kunt surfen. Het water is er rond de 15 graden: lekker comfortabel en je hoeft geen pak of schoentjes aan! De kust van Sitges biedt golven van zo'n meter en de boulevard is erg leuk om over te wandelen. Net ten oosten van Sitges kun je ook goed het water op, tussen de strekdammen.
Volop mogelijkheden voor een surfvakantie in Spanje
Vanuit Bilbao ben je snel in alle noordelijke surfspots, aan de golf van Biskaje. Bij Bilbao zelf en in het stuk richting Santander zijn een aantal fraaie surfbaaien, waar je de tijd van je leven kunt beleven. Maar de meesten zullen richting het oosten gaan, naar Zarautz. De stad zelf heeft al veel te bieden in de vorm van restaurants en winkeltjes en is de ideale omgeving voor een fijne vakantie. Maar het is je natuurlijk om het water én die oh zo belangrijke golven te doen. Wat dat betreft zit je hier perfect. Het is dan ook niet voor niets dat er hier verschillende surfcamps zijn waar zowel beginners als gevorderden dé ultieme surfervaring beleven! Kan het water je niet ruig genoeg zijn? Dan moet je naar Mundaka, ten noordwesten van Bilbao.

In de westelijke richting vind je ook prima surfspots, zoals San Vicente de la Barquera, waar je ook op surfkamp kunt gaan. Helemaal in het meest westelijke deel, in Galicië, zijn ook een paar goede bestemmingen voor eensurfvakantie in Spanje. Deze kustlijn is een prachtige combinaties van hoge kliffen en brede zandstranden en natuurlijk kun je er fantastisch surfen. Kortom, in Spanje is nog heel veel te ontdekken!