Vissen tijdens vriendenweekend

Vissen tijdens je vriendenweekend? Goed idee.

Wie zijn vriendenweekend in de zomer, voorjaar of herfst wil vieren en op zoek is naar leuke en avontuurlijke vrienden activiteiten, heeft vast wel eens aan een weekend gedacht waarbij de vissport centraal staat. Langs de waterkant staan en proberen een vis te vangen, is ontspannend en verbroedert. Vaak ontstaan aan de waterkant de beste gesprekken. Op deze pagina krijg je informatie over vakantieparken met vismogelijkheid en huisjes met vissteiger. Je vindt hier ook een overzicht van de betere vakantieparken met visvijver.

Vakantieparken met vismogelijkheid

Als je een weekendje met je vrienden wilt vissen, is de beste optie om een huisje op een vakantiepark met vismogelijkheid te huren. In Nederland zijn ongeveer een 50 vakantieparken die zich presenteren als vakantiepark voor de vissport. De meeste van deze parken liggen in de directe omgeving van een viswater, anderen hebben een eigen visvijver. Of je nu een vriendenweekend in Friesland, Zuid-Holland, Zeeland of Limburg wilt boeken, er is altijd wel een vakantiepark met viswater. Bij de meeste van deze vakantieparken zijn vrienden groepen welkom en vaak kan je er wel een groot vakantiehuis met bar, biljart of tafeltennistafell huren.

Vakantieparken met eigen visvijver

De echte liefhebber van de vissport, huurt een huisje op een vakantiepark met eigen visvijver. Vaak zijn in deze visvijvers vissen zoal karpers en voorn uitgezet en betaal je een vergoeding aan het park om er met je vrienden te mogen vissen. De visvijver ligt meestal op het grondgebied van het park maar het kan ook zijn dat deze vijver op een plek buiten het park ligt. Meestal moet je bij paren met visvijvers de gevangen vis weer teruggooien. Het gaat hier om vissen met plezier, niet om de vangst.

Vissen vanuit een huisje met vissteiger

Als je met een vriendengroep van 4 tot 6 personen bent, is het een goed idee om een huisje met vissteiger te huren. Je vist dan wanneer het jullie uitkomt en kunt ook even een half uur een hengeltje uitgooien. Een vakantiewoning met visvijver is vooral prettig bij een kleine vriendengroep. As je met bijvoorbeeld 12 vrienden op vakantie gaat, is de vissteiger te klein.

Hengels en kratje bier mee

Een weekendje weg met je vrienden kan waarschijnlijk niet zonder kratje bier. Langs het water “hangen” en een biertje drinken gaat prima samen. Als er iemand moet auto rijden, spreek dan wel af “wie de bob is”. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Een vriendenweekend Nederland kan leuk en veilig zijn.

Hengels en visgerei huren op vakantiepark

Meestal kun je visgerei en hengels huren op een vakantiepark of een zaak waar ze hengels verkopen. Dat kan makkelijk zijn bij een korte visvakantie. Je materiaal van huis meenemen is wel goedkoper maar voor een weekendje weg met je vrienden, is huren soms beter. In een ander artikel binnenkort informatie over een wintersport weekend Duitsland of Oostenrijk met je vrienden en het huren van ski’s.