Vriendenweekend spelletjes

Deze vriendenweekend spelletjes maken je weekendje weg nog leuker!

Op zoek naar leuk vriendenweekend spel? Met een mannen- of vriendengroep er op uit en op zoek naar de leukste vriendenweekend spelletjes? Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste spelletjes voor binnen en buiten. Ook leuk voor een mannenweekend natuurlijk!
Eerder gaven wij deze tips voor een geslaagd mannenweekend of vriendenuitje.

vriendenweekend accommodaties banner

Deze spelletjes voor je vriendenweekend kan je op ieder moment doen.

Een vriendenweekend of mannenweekend is altijd gezellig. Even weg van huis, zonder partner en kinderen en gewoon even lekker genieten met vrienden. Een paar borrels kunnen niet ontbreken en een lekker hapje natuurlijk ook niet. Het spelen van spelletjes is een onderdeel die natuurlijk zeker niet mag ontbreken in zo’n weekend. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid maar in veel gevallen ook voor een hoop hilarische momenten. Om je een hoop tijd te besparen met het verzinnen van wat voor spellen je kunt spelen hebben wij er acht voor je op een rij gezet. Probeer al deze vriendenweekend spelletjes uit en en kijk wat bij jouw vriendengroep past.

30 seconds, één van de populairste spelletje vriendenweekend

30 seconds is misschien wel één van de populairste spellen die je samen met je vrienden kunt spelen. Het spel is prima geschikt voor een groter gezelschap. Je moet beginnen met het vormen van meerdere teams. Dan moet er omstebeurt één iemand van het team binnen dertig seconden raden wat er op het kaartje staat. Er zijn maximaal vijf woorden per ronde te raden. Hoe meer je er goed hebt hoe verder je mag op het bord. Als jouw team de finishlijn bereikt betekent dat er een winnaar is. Het spel zorgt voor veel hilarische momenten en staat garant voor een avond vol plezier. Als je niet in het bezit bent van het bordspel zelf kun je ook de app op je mobiele telefoon of tablet aanschaffen. Een extra voordeel hiervan is dat het nog een stuk goedkoper is ook.

roompot groepen banner

gezelschapsspel met vrienden

Pubquiz

Dit is één van de vriendenweekend spelletjes voor buiten.
De pubquiz is natuurlijk het eeuwenoude spel dat op vrijdagavond in het café wordt gespeeld. Maar het is niet alleen geschikt voor in een café. Je kunt het ook prima tijdens een vriendenweekend zelf omdat het eenvoudig zelf te organiseren is. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf vragen te verzinnen maar je kunt ook verschillende pubquizzen afspelen op YouTube. De videomaker is dan de quizmaster. Nog helemaal gratis ook. De bedoeling is dat je de vragen in teamverband beantwoord. Als jullie dit liever solo willen doen kan dit natuurlijk ook. De vragen kunnen over uiteenlopende onderwerpen gaan. Over muziek, film, sport, geschiedenis, noem het maar op. Het team die op het einde meeste vragen goed heeft heeft gewonnen. Dit spelletje is favoriet bij mannen weekenden in Nederland.

Waterballonnengevecht

Als je een spel voor buiten zoekt met hoge temperaturen is een waterballonnengevecht natuurlijk een fantastische optie. Zorg dat je een hele voorraad waterballonnen hebt gevuld en leg deze klaar. Sorteer ze op kleur en maak teams op basis van een kleur. Nu is het de bedoeling dat je andere teams afgooit. Probeer de waterballonnen zo goed mogelijk te ontwijken. Het team dat uiteindelijk niet nat is gegooid heeft gewonnen. Dit spel staat garant voor een hoop humor en je koelt nog lekker af ook!

Drankspel zappen

Dit is een leuk spelletje voor jullie vriendenuitje. Bij een echt vriendenweekend hoort natuurlijk ook een flinke dosis drank. Hoe leuk is het om dat te combineren met een spel? Het drankspel zappen is zo’n spel die zorgt voor lachwekkende momenten. Het enigste wat je nodig hebt is een televisie. Je overlegt voordat je begint met elkaar bij welk item je moet gaan drinken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bril. Dat betekent dat wanneer jij aan de beurt bent om te zappen en je ziet iemand een bril dragen dan moet je drinken. Als je snel dronken wilt worden kies je natuurlijk voor een item die veel voorkomt. Dit spelletje kan bier, wijn, whiskey, wodka, rum, cognac, jenever en andere dranksoorten is niet bij iedere vriendengroep populair. Je hoeft natuurlijk niet dronken te worden of veel sterke drank te drinken om een gezellig mannenweekend te hebben. Een mannenweekend of weekend met vrienden kan ook super gezellig zijn zonder alcoholische drankjes.

vriendenweekend bierpong spelen

Woordenslang

Als je met je vriendengroep onderweg bent naar de bestemming van het vriendenweekend en jullie je vervelen kun je het woordenslang spel spelen. Het is een ideaal spel dat eenvoudig in de auto te spelen is. Het is eenvoudig maar zorg wel voor een hoop lol. En hey, zo ben je voor je gevoel ook veel sneller op je bestemming. Begin met het kiezen van een categorie waar jullie een woordslang mee gaan maken. Dat kan van alles zijn. Dieren, steden of artiesten. Kies vervolgens het eerste woord uit. Ter voorbeeld, wij kiezen voor de categorie dieren en het woord krokodil. De volgende die aan de beurt is moet dan een woord maken met het laatste letter van dat woord in dezelfde categorie. Die zou dan bijvoorbeeld leeuw kunnen noemen. De volgende moet dan een dier met een w bedenken. Zo ga je net zo lang door totdat iemand geen woord meer weet. Wie geen woord meer weet verliest het spel. Je kunt het spel dan opnieuw spelen met een ander onderwerp.

Who’s the Dude?

Een ander hilarisch spel dat je met je vrienden kunt spelen is Who’s the Dude. Het spel is te spelen met maximaal acht vrienden. De bedoeling is dat je met de meegeleverde levensgrote opblaaspop dingen uitbeeldt. Zo kun je bijvoorbeeld een scène naspelen uit een serie, je doet een huwelijksaanzoek of doe je een sport na. De speler die het antwoord goed heeft ontvangt een punt. Als er vier rondes gespeeld zijn is de speler met de meeste punten de winnaar. Het spel is overal verkrijgbaar.

Foto wedstrijd

Als je graag in de buitenlucht een geweldig spel willen spelen is een fotowedstrijd een top idee. Ga eerst samen rond de tafel zitten om een lijst met verschillende opdrachten te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor: maak een selfie met hond, fotografeer een gele auto, maak een foto van een brug of fotografeer tien verschillende fietsen. Je kunt er je creatieve brein helemaal op loslaten. Maak daarna teams en ga tegelijkertijd op pad. Stel een tijdslimiet in waarin de foto’s gemaakt worden. Bijvoorbeeld 60 minuten. Het team die de meeste opdrachten heeft voltooid is de winnaar van het spel.

gezelschapsspel met familie of vrienden

Doen durf of de waarheid

Doen durf of de waarheid is een klassiek spel die je met vrienden kunt doen en leuk blijft. Zorg voor een paar lekkere gênante vragen waar eigenlijk niemand antwoord op wilt geven. Opdrachten die zorgen voor een paar hilarische situaties en creëer durf vragen om te kijken hoe ver iemand durft te gaan. Je kunt eenvoudig op het internet duizenden vragen en opdrachten vinden die kun gebruiken. Ook zijn er verschillende apps verkrijgbaar voor op je mobiele telefoon.

Waar vier jij je weekend met je vriendengroep?

Als je een gezellig en groot vakantiehuis in Nederland zoekt voor je weekendje weg met je vrienden, is het wel even zoeken om een geschikte accommodatie te vinden. Een recreatieruimte met bar, biertap, biljart en tafeltennistafel zou het meest ideale zijn. Je kunt een groot vakantiehuis in Nederland aan zee boeken of een groepsaccommodatie met fitnessruimte in de Ardennen of op de Veluwe.

vriendenweekend accommodaties banner

Leuke spelletjes en ideeën voor een vriendinnenweekend

Deze spelletjes, ideeën en tips zijn ook te gebruiken voor de invulling van een leuk vriendinnenweekend. Maar als vriendinnengroep houd je waarschijnlijk ook van beauty, shoppen of een leuke stedentrip. Op onze website Holidaytrust.nl hebben we een aantal suggesties voor een leuk vriendinnenweekend voor je op een rij gezet. Ook leuk als je met je vriendinnengroep in een Spa of wellness hotel wilt relaxen.