Vriendenweekend tips in verband met corona

Deze vriendenweekend tips zijn van toepassingen op de corona maatregelen

Overweeg je een vriendenweekend te organiseren maar durf je geen accommodatie te boeken omdat je bang bent van aanscherping van de corona maatregelen? dan hebben wij de volgende tips voor je.

Last minute vriendenweekend accommodatie boeken

Vriendenweekend tips last minute. Normaal gesproken plan je zo een weekendje weg met je vrienden weken of maanden van tevoren. Omdat de besmettingen met het COVID 19 virus weer enorm toenemen, zal de regering van Nederland op elk moment met strengere maatregelen kunnen komen die zeker ook van toepassing zijn voor vrienden groepen en vrienden uitjes. Plan en boek je vriendenweekend daarom zo kort mogelijk voor vertrek en houd de groep klein. Dat verhoogt de kans aanzienlijk dat je uitje met je beste vrienden door kan gaan. Boek bijvoorbeeld een accommodatie op een last minute bungalowpark en ontdek dat veel parken vrienden groepen van harte welkom heten.

Vriendenweekend tip nummer twee: Houd je vriendenweekend in eigen land.

De beperkende maatregelen rond het coronavirus maken dat een vakantie vieren in het buitenland niet verstandig is. Het risico om 10 tot 14 dagen in quarantaine te moeten is groot en daarbij komt dat een negatief reisadvies ook nog eens op korte termijn aangescherpt kan worden. Een vriendenweekend Nederland of België boeken, brengt veel minder risico’s met zich mee, zeker als je met de eigen auto naar de vriendenweekend accommodatie rijdt.

Boek een groot vakantiehuis met alles erop en er aan.

Misschien wel de belangrijkste tip van dit moment. Door het coronavirus gelden en er in België en Nederland vele beperkingen voor groepen. Van het moeten reserveren met een groep in een restaurant tot het opdoen van een mondkapje in het openbaar vervoer, musea, zwembaden en sportscholen. Het is daarom belangrijk een groot vakantiehuis te huren met zoveel mogelijk faciliteiten. Boek bijvoorbeeld een groot vakantiehuis met thuisbioscoop, tafeltennistafel, poolbiljart en bar met biertap. Een vakantiehuis met vissteiger in de zomer is ook niet verkeerd. Hoe meer faciliteiten je in en rond de grote vakantiewoning hebt, hoe beter. Een groot vakantiehuis met overdekt zwembad en privé sauna is natuurlijk helemaal ideaal. Boek bijvoorbeeld een groot vakantiehuis Limburg.

biljarten in vriendenweekend accommodatie

Tip 4, boek een vriendenweekend verblijf op basis van zelfvoorziening

Her is thans niet zo fijn om met een vriendengroep in een restaurant te gaan eten. Met een mondkapje eten kan natuurlijk niet maar de verplichte registraties, beperkte openingstijden restaurants, de afstand houden van elkaar en andere beperkingen maken uit eten minder aantrekkelijk. Een groot vakantiehuis huren met keuken is da ook een praktisch advies. Een alternatief voor niet zelf koken of ook niet uit gaan eten, is catering of bezorging van maaltijden. Je kunt bijvoorbeeld via Hello Frech maaltijden en salades op je vakantieadres laten bezorgen.

Tip 5, neem je boodschappen vanuit huis mee.

Ons advies voor een vriendenweekend Nederland, België. Neem zelf eten en drinken mee. Zeker als je met de auto reist makkelijk. Het scheelt je veel geld en tijd. Daarbij komt dat winkelen met een mondkapje momenteel overal de norm aan het worden is en dan nog is er een theoretische besmetting met het coronavirus.

vriendenweekend drankje

Tip 6 vriendenweekend tips: Neem mondkapjes mee en gebruik ze waar nodig.

In steeds meer supermarkten, warenhuizen en openbare gebouwen zijn mondkapjes verplicht. Die verplichting geldt zeker voor het reizen met de trein, bus, boot of vliegtuig. Zorg daarom dat iedereen tenminste 2 mondkapjes bij zich heeft en gebruikt die ook daar waar verplicht of gewenst. Een vriendenweekend met mondkapjes is zeker niet ideaal. Deze tijd van COVID 19 vraagt extra offers van iedereen. Thuisblijven en wachten op betere tijden, is misschien ook wel een goede tip voor een weekendje weg met familie, vrienden of collega’s.

Tip 7, word niet te dronken tijdens je vriendenweekend.

Als je een vakantiehuis met bar en biertap hebt gehuurd, is de verleiding groot om zoveel mogelijk bier te drinken en lekker dronken te worden. Als je goed dronken wordt en de volgende dag weer naar huis moet rijden, is het niet fijn. Onze tip, drink met mate en neem altijd pijnstillers en een huisapotheek mee. Als je met zijn allen aan de sterke drank gaat, eet dan ook regelmatig. Echt dronken worden, ziek worden en moeten overgeven is niet zoals het zou moeten zijn. Je krijgt er achteraf bijna altijd spijt van,

Spreek af wie “De Bob is”.

Als jullie tijdens je weekendje uit een café, discotheek of dancing gaan bezoeken, is de kans groot dat er ook alcoholische drankjes genuttigd gaan worden. Spreek daarom vóóraf af wie van jullie de Bob is. Het is beter dat de Bob, de bestuurder van de auto helemaal geen alcohol drinkt. Veiligheid gaat voor alles, duidelijk wie rijdt en de Bob is ook. Deze vriendenweekend tips zijn niet meer van toepassing als het coronavirus uit onze maatschappij vertrokken is. Dat kan echter nog wel even duren.

Gaat de hond ook mee

Gaat de hond ook mee? Zorg ervoor dat de hond dan aangelijnd is en je een groot vakantiehuis huurt waar honden welkom zijn.
Een hotel met hond boeken in Zuid-Limburg is misschien ook wel een goed idee. Een vriendenweekend Zuid-Limburg is altijd een goed idee!