Weekendje weg met de fiets

Genieten tijdens je weekendje weg met de fiets

Nederland is een echt fietsland. Met duizenden kilometers aan fietspaden hebben we een unieke situatie. En daar kunnen we volop van profiteren. Pak eens vaker de fiets en als je nog geen concrete plannen hebt, met een weekendje weg Nederland op de fiets kun je alle kanten op. Ga fietsen in Limburg, Brabant of Drenthe. Of boek eens een weekendje Waddeneilanden. Op Texel, Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland kan je heerlijke fietstochten maken.

vriendenweekend accommodaties banner

Met je vrienden of alleen

Je kunt met je vrienden een fietsvakantie boeken maar in je eentje fietsen, kan ook eens fijn zijn. Huur in het geval van een weekendje Zuid-Limburg bijvoorbeeld een vakantiehuis in Maastricht.

Op de fiets vervuil je niets

Het is een cliché maar wel waar. Fietsen is gezond en duurzaam. Daarnaast is een fietsvakantie Nederland goedkoop, zeker als het om een korte fietsvakantie Nederland van 3 of 4 dagen gaat. Kies je voor een korte fietsvakantie Nederland met fietsroute en bagagevervoer? Of stippel jij liever zelf je fietsroute uit? In beide gevallen kan je overnachten in een hotel Nederland met fietsverhuur of fietsarrangement. Als je met je vrienden een fietsweekend hebt geboekt, kan je wellicht meerdere hotelkamers afhuren.

fietsen in het bos

roompot groepen banner

Plak 1 of 2 dagen aan je weekendje weg vast

Een fietsweekend duurt 2 of 3 dagen. Een 3 daagse fietsvakantie Nederland beleven, lijkt bij het boeken lang maar is in de praktijk kort. Als je 1 of 2 dagen aan je weekendje Nederland op de fiets plakt, kan je 4 of 5 dagen genieten. En, geloof ons, een 5 daagse fietsvakantie Nederland biedt heel wat meer mogelijkheden en fietsplezier.

Ben je lid van de ANWB?

De ANWB heeft tientallen fietskaarten van Nederland te koop. De ANWB weet alles over fietsen. En, als ANWB lid, krijg je meestal een korting op dit soort fietskaarten. Mar ANWB Reizen heeft ook en uniek aanbod korte fietsvakanties Nederland op het programma staan. Veelal zijn dit georganiseerde fietsreizen van 4, 5, 6 of 7 dagen maar als je iets meer tijd hebt dan een weekendje weg, zijn er volop prachtige kansen en gelegenheden. Wellicht kan jij je vrienden overtuigen om samen met hen een fietsavontuur te beleven. Samen fietsen biedt weer ander voordelen. Als jij onderweg een lekke band krijgt en niet handig bent bijvoorbeeld.

fietsvakantie avontuurlijke route

vriendenweekend accommodaties banner

De Fietsersbond

De Fietsersbond is er voor alle fietsers in Nederland, ook met online voorlichting over fietsen en de keuze van de beste fiets. Ook hebben ze uitgebreide informatie beschikbaar over fietsvakanties. Lees hier over fietsen op vakantie van De Fietsersbond.